Planer på tävling

Mitt liv med hundarna Feb 06, 2017 No Comments

Idag har jag något väldigt roligt att berätta för er läsare. Det här är något som jag försökt hålla tyst om under en längre tid men nu när det börjar närma sig, väljer jag att nu berätta det här i bloggen. Jag ska nämligen delta i en tävling med mina hundar. Vi kommer att tävla i agility om cirka 3 veckor. Jag har nu tränat med mina hundar under en ganska lång tid och känner nu att de båda är redo att utmanas i en agilitytävling. Det kommer att bli deras första tävling någonsin och jag är jättespänd på vad dem kommer att tycka om det. Det finns en viss oro hos mig att de hellre vill springa runt och hälsa på alla andra hundar som kommer vara där då de båda är väldigt sociala och älskar att leka med andra hundar. Men jag får bara försöka släppa den oron och försöka få dem fokuserade på själva tävlingen och att ha roligt på agilitybanan. Det här kommer att bli jätteroligt.

Planer på tävling

Vad är agility?

Agility innebär att hundföraren tillsammans med sin hund ska ta sig igenom en hinderbana på snabbast möjliga tid. Agility är en av de allra mest populära hundsporterna som finns idag. På hinderbanan finns det många olika hinder som agilityhunden ska ta sig igenom, över eller runt. Skulle hunden göra en vägran eller riva något hinder får man pålägg på tiden. Man tävlar sedan mot andra hundförare och hundar och den som vinner har tagit sig igenom hinderbanan på snabbast tid och då även med minst fel eller vägringar. I Sverige är det här en av de vanligast förekommande hundsporterna och en tävling som de flesta hundarna tycker är väldigt roligt. I agility kan både stora och små hundar tävla, men tävlar oftast inte mot varandra. Utan små hundar tävlar mot varandra och stora hundar mot varandra.

David Wyman